Χρυσές τηγανίτες από αλεύρι βρώμης


Όλη η οικογένεια θα ξετρελαθεί με αυτές τις φρουτένιες τηγανίτες. Σερβίρετέ τες με γιαούρτι, άγλυκη κομπόστα μήλου, φρέσκα μούρα, κομπό στα βερικοκο ή με Πουρέ Αποξηραμένων Βερίκοκων .

Βγάζει 48 περίπου τηγανίτες σε μέγεθος 7 εκ.

Υλικά
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/3 του φλιτζανιού πολτός μήλου
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
4 ολόκληρα αβγα
5 ασπράδια αβγών
1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως / φλιτζάνι νιφάδες βρώμης / φλιτζάνι φύτρο σιταριού
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ με χαμηλό νάτριο
Μισό φλιζάνι άπαχο γάλα σε σκόνη
1,5 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού καβουρντισμένη κανέλα (προαιρετικό)
1 φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Σπρέι φυτικού λαδιού

Επεξεργασία

1. Χτυπήστε το πλήρες γάλα, τον πολτό μήλου, το βούτυρο, το αβγό και τα ασπράδια των αβγών μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και τη βανίλια (ή την κανέλα, αν χρησιμοποιείτε) και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και ομοιόμορφο. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα βερίκοκα.
2. Ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί με το σπρέι φυτικού λαδιού. Βάλτε το πάνω σε μια εστία, με μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να κάψει. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό, ανακατέψτε το βούτυρο και φτιάξτε με το κουτάλι πάνω στο ταψί τηγανίτες των 7 εκατοστών. Όταν η επιφάνεια στις τηγανίτες αρχίσει να κάνει φουσκάλες και η πλευρά από κάτω έχει ροδίσει, γυρίστε και ψήστε την άλλη πλευρά, για 1 λεπτό ακόμη.